De meest complete en gebruiksvriendelijke websites voor aannemer en particulier. Kik Aluminium voorzetramen
Online prijsberekeningen - Online bestellen - Scherpe prijzen
   Webwinkel
   Overzicht bestelling
   Inloggen

LEVERING 'JUST IN TIME'     Aflevertijdstippen binnen 1 uur nauwkeurig

Montage en inmeten van aluminium-voorzetramen

 

 

Voorzetramen zelf maken

Zelf voorzetramen maken is  eenvoudig met behulp van kant en klare ramen.  De uitvoering hiervan beperkt zich tot het inmeten en monteren. Kant en klaar aangeleverde voorzetramen leveren veel tijdwinst op en sluiten productiefouten uit. Bovendien is er is geen specifieke vakkennis vereist en ook geen specialistisch gereedschap. Met een boor- en schroefmachine kunnen aluminium voorzetramen binnen mum van tijd worden gemonteerd en begint de energiebesparing. De schroefgaten in de voorzetramen zijn altijd voorgeboord.

 

Voorzetraam binnen (Achterzetramen)

Voorzetramen binnen toepassen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Veelal worden de ramen in deze gevallen achterzetramen genoemd. Moeilijk bereikbare plaatsen kunnen hierdoor eveneens worden uitgevoerd met aluminium voorzetramen. Voor vrijwel elke situatie is er een energiebesparende oplossing.

 

Montage van Aluminium voorzetramen en achterzetramen

Aluminium voorzetramen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. De keuze van de montagewijze hangt af van een aantal factoren. Achterzetramen worden over het algemeen met scharnieren toegepast in combinatie met knevels of schroeven. Het voordeel hiervan is dat het raam op een eenvoudige en snelle manier geopend kan worden om bijvoorbeeld de binnenzijde schoon te maken.

Voorzetramen worden aan de buitenzijde van de gevel op de kozijnen, ramen of deuren gemonteerd. Veelal worden deze ramen gemonteerd door middel van schroeven of door middel van schroeven in combinatie met scharnieren. Vanwege inbraakgevoeligheid en vandalisme worden vrijwel nooit knevels toegepast.

 

 

Tekening     Profielsoorten
  Montage toepassingen
  Montage mogelijkheden
  Inmeten voorzetraam

 

Voorzetraam met schroeven

Het voorzetraam wordt door middel van schroeven vast gemonteerd op het kozijn, raam of deur. Bij het vast schroeven wordt het tussenliggende EPDM rubber, ter afdichting van het raam, op het achterliggende houtwerk gedrukt. Let erop dat de schroefgaten in het achterliggende hout worden voorgeboord zodat de schroeven niet afbreken en op een later moment zonder breuk uitgedraaid kunnen worden.

Het voordeel van deze montagewijze is de strakke afwerking van het voor- of achterzetraam. De schroeven t.b.v. de bevestiging worden meegeleverd. 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Montage met schroeven

 

 

 

Voorzetraam met knevels

Bij montage met knevels wordt het voor- of achterzetraam op z’n plaats gehouden door kunststof knevels. De knevels hebben een diameter van ca. 10mm en worden gemonteerd buiten de omlijsting van het raam. Door de borging van de knevels, ook wel wervels genoemd, weg te draaien van het raam, komt het raam los van het kozijn, raam of deur. Bij het borgen wordt het EPDM rubber ingedrukt ter afdichting van het raam. Per zijde van het raam nemen de knevels 10mm extra ruimte in beslag, houdt hier rekening mee bij het inmeten.

Het voordeel van de montage met knevels is de mogelijkheid van snelle demontage van het raam. 

 

Montage met knevels 

 

 

Voorzetraam met scharnieren en schroeven

Bij de montage van voorzetramen gecombineerd met scharnieren kunnen de scharnieren zeer praktisch zijn. Bij het reinigen van de binnenzijde van de voorzetramen is het met name bij de wat grotere ramen eenvoudig om zelfstandig het raam te openen. De scharnieren nemen 20mm extra ruimte in beslag. De overige zijden van het raam worden gemonteerd met schroeven. De schroeven t.b.v. de bevestiging worden meegeleverd.  

 

 

 

 

Montage met scharnieren & schroeven 

 

 

Voorzetraam met scharnieren en knevels

Voor- of achterzetramen waarbij scharnieren in combinatie met knevels worden toegepast, worden over het algemeen in hoofdzaak aan de binnenzijde van kozijnen, ramen en deuren toegepast. Het snel kunnen openen is een groot voordeel bij de reiniging van de binnenzijde van het glas. Let op de extra ruimte die benodigd is voor de scharnieren (20mm) en de knevels voor de overige zijden (10mm) 

 

 

 

 

Montage met scharnieren & knevels